Verandering van interieur? Begin met de basis…

19 februari 2018

Uw wensen centraal

Een advies van INIZIO begint met een persoonlijk gesprek over uw wensen, het bekijken van de ruimte en de mogelijkheden daarvan. Een goed interieur advies of -ontwerp is afgestemd op uw wensen, smaak en behoeften!
U kent ze wel die interieurarchitecten die ieder interieur wit maken of omtoveren tot een toonzaal. Voor even mooi misschien maar niet leefbaar. Bij deze interieurarchitecten gaat het om ‘hun’ handtekening. Zij drukken hún stempel op uw interieur.
Maar het gaat natuurlijk niet om mijn handtekening, maar over uw woon- of werkwensen:

  • Ervaar je geen rust of harmonie in je interieur?
  • Heb je te weinig daglicht of kunstlicht?
  • Heb je geen totaalplan of overzicht bij een interieurverandering?
  • Heb je niet genoeg berging?
  • Wens je een open haard maar weet je niet zo goed welke, en waar te plaatsen?

Uw vraag en wensen staan centraal en is altijd uitgangspunt in mijn interieurontwerpen. Ik neem uitgebreid de tijd om hier samen op in te zoomen, zodat het uiteindelijke resultaat ook precies is wat u zoekt.

Styling is belangrijk, structuur is essentieel

Bovenstaande vragen kunnen allemaal aan bod komen in mijn eerste introductiegesprek met u. Dit is het begin van de interieurstructuur. Kleur, materialen en accessoires zijn bepalende sfeermakers, maar komen pas later aan bod. Nieuwe aankopen doen, komt pas op het laatst. Dus hierbij mijn eerste besparende advies: koop geen nieuwe meubels of accessoires als u nog geen bouw- en/of indelingsontwerp hebt!

Interieurstructuur

Het vak binnenhuisarchitectuur heeft algemeen geldende regels, die u overal en in een bepaalde volgorde, kunt toepassen! Volgt u deze regels, dan zult u zien dat elke stap steeds makkelijker wordt omdat u vanaf de basis begint. Volgt u deze regels niet, dan wordt elke stap steeds moeilijker en zult u nooit het gewenste eindresultaat krijgen.

U zult zien dat u dingen aankoopt die later niet in het grote plan vallen, miskopen dus! Of: u zult nooit eenheid in uw interieur ervaren. Of: u hebt te weinig dag- of kunstlicht. Of: u haalt niet de maximale mogelijkheden uit uw ruimte. Kortom: de interieurstructuur zit niet goed!

INIZIO ontzorgt

Haal mij erbij in het beginstadium. U ervaart dat u meteen ontzorgd wordt en overzicht krijgt over het geheel. We gaan in op uw dagelijkse manier van leven/werken en op uw wensen. Hierdoor komen we altijd bij de kern van de vraag uit. Als dit concreet op tafel ligt, zet ik dit om in een stappenplan, uitgedrukt in tijd. Ik start dan met een bouw- en/of indelingsontwerp.

Bij een totaalplan krijgt u twee opties zodat u kunt kiezen of combineren. De laatste stap is pas stylen en concreet aankopen doen! Maar dan weet u ook zeker dat u het goede koopt.

Voordelen van deze structuur voor u zijn:

  • bij elke stap kunt u zelf meedenken zodat u nooit met iets geconfronteerd wordt wat u niet wenst
  • ik lever meerdere uitgewerkte opties aan: u kiest of combineert met mijn hulp, er ontstaan veel mogelijkheden voor u
  • u houdt regie over de stappen, de kosten en welke hulp u nodig hebt. U bespaart hiermee kosten, het kan allemaal volgens uw planning
  • elke stap wordt steeds makkelijker. Alles gaat in één keer goed.

Het resultaat is dat uw wensen en eisen omgezet worden in een stijlvol en praktisch interieur waar u zich in thuis voelt en trots op bent. U zult meer dan 100% tevreden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *