Klik hier óf op een onderstaande foto om alle foto’s van dit project te zien.
Project 6. De bewoners van dit nieuw te bouwen pand, wilden graag een ruime opstelling van het geheel zodat twee kleine kinderen de ruimte hebben om her en der te spelen, maar ook om gezellig aan te schuiven. Dus een ruime zithoek met haard en TV, een ruime keuken met eethoek én een praktische oplossing voor het wegwerken van de badkamerafvoer die midden op de lange woonkamer wand zichtbaar was. Kortom: iedereen moet zijn eigen ding kunnen doen, maar ook gezellig samen kunnen zijn.

De lange driezijdige doorkijkhaard biedt een mooie oplossing voor een vuurbeleving in de gehele ruimte. Het biedt tevens de ouders de mogelijkheid om een oogje in het zeil te houden als de kinderen achterin spelen of aan tafel knutselen, terwijl zij relaxen bij TV en haard in de zithoek. De zithoek is heel ruim zodat iedereen zittend of liggend kan genieten van TV en haard. De zithoek is uitgevoerd in een goed afneembare stof. Deze zelfde stof is ook doorgezet in de eetbank bij de eettafel.
Het middendeel van de ruimte is gevuld met een plafondhoge grote bergkast op maat, die alle kinderspullen mooi verbergt én ook de badkamerafvoer. De extreem lange metalen handvaten zijn nagemaakt van de entreedeur er tegenover.
De eetbank is uitgevoerd in een goed afneembare stof tegen vlekken en heeft een lekker zit door de schuinte en hoogte van de rugkussens. De eetbank heb ik extra lang gemaakt. Hij heeft links en rechts van de rugkussens, handige “inschuifstukken”, die ook gebruikt kunnen worden als speelplek met praktische bergruimte eronder. De keuken is dichtbij maar toch ruim opgesteld en bevat een groot praktisch kookeiland en veel berging.