Klik hier óf op een onderstaande foto om alle foto’s van dit project te zien.
Project 7. Deze opdrachtgevers wilden in hun huis graag een andere haard in de zithoek én een extra haard bij de eethoek. Daarnaast wilden ze een handigere opstelling voor de zithoek, omdat die niet gezellig was en niet voldeed aan hun wensen. De nieuwe haard zou meer centraal mogen staan in deze zithoek en ze wilden de zithoek aanvullen met een mooie en praktische oplossing voor berging en TV. Tevens wilden ze een grote ruimte waar hun kinderen lekker kunnen spelen en die in de toekomst ook nog gevuld kunnen worden met één of twee relax-fauteuils. Als laatste wilden ze de oude eiken woonkamervloer opknappen en een andere look geven. De keuken-, hal- en toilettegels wilden ze vervangen door een andere vloer.

Ik heb een indelingsontwerp gemaakt met een totaal andere haardvorm en -plaats. Door de haard weg te halen uit de hoek en een vrijstaande doorkijkhaard te creëren kon ik de zithoek praktisch afstemmen op hun bovenstaande woonwensen. Aan de andere kant van de doorkijkhaard heb ik een grote speelruimte gecreëerd waar je ook van het vuur kunt genieten. In deze grote ruimte heb ik gepleit voor een ware eyecatcher die je meteen ziet bij binnenkomst. Dit is een favoriete foto van de opdrachtgevers geworden die bijna plafondhoog vergroot en op glas gezet is. Een bijpassende lichtbron versterkt de aanwezigheid van de eyecatcher door de contouren van het gezicht nog meer te belichten. Door de nieuwe plaats van de haard kon ook de ombouw van de oude haard weg uit de hal. Hierdoor ontstond daar ruimte om iets moois tentoon te stellen.
Een kleine haard op tafelhoogte heb ik toegevoegd bij de eettafel. De houten vloer heeft een speciale behandeling ondergaan en vormt nu een deel van het nieuwe kleur-geheel. De andere tegelvloeren zijn vervangen door gietvloeren, doorgezet op de wanden van het toilet en de keuken.