Klik hier óf op een onderstaande foto om alle foto’s van dit project te zien.
Project 9. De opdrachtgevers van dit nieuwe huis waren niet tevreden met hun huidige indeling en misten nog gezelligheid, een mooie kleurafstemming, planten, plaats voor mooie objecten én goed licht. Tevens wilden ze een bio-ethanolhaard toevoegen, maar waar?

Ik heb voor hun een indelingsontwerp gemaakt waarin de gehele ruimte mooi gevuld én ook praktisch gebruikt zou worden. De plaats voor de keuken en de eettafel was bepaald. Daarnaast heb ik een ruime zithoek gecreëerd, een aparte leeshoek met bio-ethanolhaard én een aparte plek voor hun bestaande houten kast waar ze erg aan gehecht waren.
De zithoek heb ik opgebouwd met een ruime hoekbank, een vullend vloerkleed, salontafels en twee wandmeubels voor TV, berging én verlichte delen voor het tentoonstellen van mooie objecten. Hun vier favoriete glazen schilderij-objecten zijn dusdanig op een achterwand geplaatst dat ik ze mooi kon combineren met het lage wandmeubel.
De aparte leeshoek heb ik ingevuld met twee fauteuils, een bio-ethanolhaard in een maatwerk meubel én planten als afscheiding naar de eettafel.
De kleur groen heb ik doordacht her en der doorgezet in het geheel, omdat dit een warm en rustig  geheel vormt met de bestaande natuurstenen vloer. Bovendien wilden zij graag deze kleur versterken door het geheel aan te vullen met veel planten. Je ziet deze kleur terug op sommige muren, in het behang, gordijnen en sommige meubels. Het geheel is afgemaakt met een lichtplan 45+ op maat. Dit lichtplan is ingevuld met armaturen in hun smaak, met voldoende functioneel licht op alle plekken waar het nodig is, maar ook een warme sfeer geven aan de gehele inrichting.