Reviews

Home / Reviews / Vervolg

Door professionele aanpak wordt verbouwen leuk

“Wij zijn erg goed geholpen met de professionele begeleiding van Henriëtte en het meedenken hoe we de verbouwing moesten aanpakken. Vooral het opsplitsen in kleine stappen hielp ons om verder te komen. We hadden duidelijke wensen, maar geen zicht op hoe het totaal eruit zou gaan zien. Het is prettig als iemand met een stapsgewijze aanpak en veel ervaring, meedenkt en onze wensen omzet in een uitgetekend ontwerp in meerdere varianten. Het brengt rust, je bespaart veel tijd én je kunt rustig samen kiezen welk ontwerp het beste bij je past.

Eerlijk gezegd zag ik zelf erg op tegen een verbouwing, maar ik moet bekennen dat ik door deze aanpak het zelfs leuk ben gaan vinden! Henriëtte heeft een professionele aanpak, is een betrouwbaar, open en vrolijk persoon én heeft creatieve en vernieuwende ideeën. Kortom, we zijn heel tevreden.”

Hanne en Corjan de Glas, juli 2019

Geruststelling vóór deadline nieuwbouw

“Wij zaten twee weken voor een deadline van ons net gekochte, nieuw te bouwen appartement. Hoe moesten wij in deze korte tijd veel en grote beslissingen nemen over de indeling van het appartement én over de precieze plaats van leidingen, afvoeren en verlichting? De bouwonderneming zelf biedt mogelijkheden m.b.t. keuken, badkamer en deuren. Maar wij zochten iemand, die samen met ons naar het geheel wilde kijken.

Gelukkig hebben wij Henriëtte op tijd gevonden. Zij heeft ons enorm geholpen zodat alle gegevens vóór de deadline duidelijk waren. Wat een geruststelling! Naar aanleiding van onze wensen heeft zij in kort tijdsbestek een ontwerp gemaakt met keuze in opties. Henriëtte is slagvaardig, meedenkend, praktisch en oplossingsgericht.”

Petra en Gerrit-Jan van der Vlist, juli 2019

Een geschenk uit de hemel

“Wij zijn erg geholpen met de aanpak van Henriëtte. Wij wilden gaan verbouwen, maar hadden geen idee hoe we e.e.a. moesten aanpakken. We hadden vooral vraagstukken rondom de indeling van de totale ruimte inclusief keuken, een goed verlichtingsplan, de plaats van een haard en kleurkeuze. Gelukkig, precies op het goede moment, kwamen we Henriëtte tegen. Dat was een hele opluchting en het voelde voor ons als een geschenk uit de hemel!

Zij bood precies aan wat wij wilden en maakte onze wensen stap voor stap zichtbaar d.m.v. een totaal indelingsontwerp. Zo konden wij de hele ruimte voor ons zien. Zij had een verrassende plaats voor de haard bedacht die technisch uitvoerbaar was. Ze heeft een perfecte keuken indeling bedacht én een verlichtingsplan gemaakt wat echt anders is als anders! Daarna hebben we nog een verrassend driedimensionaal kleurontwerp gekregen en dat maakte alles compleet. Wij zijn erg blij met het resultaat en met de verschillende ideeën van haar.”

 Annelies en Henk Mulder, juli 2019

Fijn interieuradvies

“Op zaterdag liepen we de showroom in van Harlekijn haarden en kachels en werden verwelkomd door de binnenhuisarchitect die af en toe in deze showroom is: Henriëtte de Jong van INIZIO Binnenhuisarchitectuur. Wat een goed gesprek hebben we met haar gehad! Daarna praatten we met de verkoopadviseur en wisten we veel beter wat we wilden. Super combinatie!”

John van den Brink, april 2019
www.harlekijnkachels.nl/reviews

Rust, richting en houvast vóór sluitingsdatum nieuwbouw appartement

“Bij zo’n groot nieuwbouw project als het onze wil de bouwbegeleider al in een heel vroeg stadium weten wat je wilt aanpassen aan het appartement. Dit moet omdat het dan kan worden voorbereid in het bouwproces zodat het “prefab” gemaakt kan worden. Er hoeft dan niet achteraf onnodig te worden gezaagd en geboord in de muren en plafonds. Natuurlijk wordt er standaard een elektrische installatie aangelegd, is er verwarming en is er warm en koud stromend water aanwezig. Dat is vast wel toereikend, maar niet toegespitst op onze specifieke wensen.

De bouwbegeleider biedt een aantal kopers opties m.n. voor keuken, badkamer, toilet en deuren.  Maar hoe zit het met de verdere inrichting van het appartement? Zit de open keuken wel op een handige plek t.o.v. de rest van de indeling van de woonkamer? Waar moet welke lamp hangen en waar wil je de schakelaar? We willen graag een elektrische haard maar waar en hoe? We willen extra berging, een inloopkast bij slaapkamer… Daar begon onze worsteling en we hadden nog maar één maand tijd tot de sluitingsdatum!

Op dat moment hebben wij de hulp ingeroepen van Henriëtte de Jong van INIZIO Binnenhuisarchitectuur. Henriëtte houdt rekening met onze wensen en ideeën. Ze ontwierp een indeling, inclusief haard, keuken, kast- en eettafelontwerp, met verschillende opties en alternatieven. Ze maakte een verlichtingsplan.

Alles heeft zij zo uitgewerkt dat we voor het eerst echt een beeld en een gevoel kregen bij onze nieuwe woning. Geen losse elementen bij elkaar geraapt, maar een compleet plan voor een volledige inrichting. Bovendien een samenhangend geheel tussen de verschillende functies in huis zoals koken, eten, lezen, ontspannen etc. En dat op een manier zoals wij zelf niet voor elkaar zouden hebben gekregen. Het werken met Henriëtte gaf ons richting en rust.

Met het indelingsontwerp en het verlichtingsplan hebben we onze wensen op tijd kunnen aanleveren bij de bouwbegeleider. Nu kunnen wij ons met een gerust hart verder voorbereiden op de inrichting van ons nieuwe appartement. Wij bevelen Henriëtte van harte aan.”

Anja en Kees Boumeester, februari 2019
Deze tekst staat op het interne kopers forum van Heijmans bouw, nieuwbouw appartementencomplex Zutphen

Goed en snel geholpen

“Nog hartelijk bedankt voor het meedenken met de kleuren in de verschillende ruimten in ons nieuwe huis, het heeft ons echt goed geholpen! Gelukkig konden we snel terecht bij je, want we hadden de kleurnummers snel nodig voor de stukadoor/schilder, die aan de slag moet. Je hebt jaren geleden voor ons ook een driedimensionaal indelingsontwerp gemaakt in kleur voor de verbouwing van onze huidige woning. Daar zijn we nog steeds heel blij mee. Dus ik denk dat we weer jaren plezier gaan hebben van dit advies in ons nieuwe huis.”

Els van den Ende, mei 2019

Wensen van ons beiden perfect geïntegreerd in ontwerp

“Wij hebben Henriëtte de Jong van INIZIO Binnenhuisarchitectuur eerder ingeschakeld voor een interieurontwerp omdat wij wilden verhuizen van ons woonhuis naar een appartement. We hadden de keuze uit twee appartementen, maar bij één appartement wisten we niet hoe we deze ruimte moesten indelen (keuken, zithoek, haard en ruimte voor kunst). Henriëtte heeft ons hierbij heel goed geholpen en zo konden wij de keuze voor één appartement snel maken.

Door omstandigheden hebben we uiteindelijk toch besloten om dat appartement niet te kopen en zijn verder op zoek gegaan naar een nieuw appartement. We hebben Henriëtte toen gemaild:  “Uiteraard zullen wij t.z.t. bij interieur vragen weer jouw hulp inroepen. Van onze kant uit hebben wij het onderling contact als zeer prettig ervaren. Jouw ideeën spraken ons erg aan. Nogmaals onze dank hiervoor”. Dat is ervan gekomen.

We hebben bij dit gekochte appartement te maken met een nieuwbouwproject met deadlines rondom leidingwerk, verlichting en afvoeren. Henriëtte heeft een indelingsontwerp ontworpen voor het hele appartement (woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, inloopkast, logeerkamer, werkkamer, hal en techniekruimte). Een verlichtingsplan volgt na de vakantie. Alle deadlines in het project gaan we hierdoor ruimschoots halen.

Wat wij prettig vinden aan haar manier van werken is dat ze: afspraken correct nakomt, heel goed luistert naar de wensen van ons allebei én met verrassende ideeën komt. Onze wensen heeft ze perfect geïntegreerd in de stijlvolle ontwerpen. Ze tekent per ruimte twee voorstellen, zodat we de optimale keuze kunnen samenstellen. Dit stimuleert ook om na te denken over allerlei details waar wij nog niet over nagedacht hadden!

Omdat we het basis ontwerp nu al hebben gekozen, kunnen we alle info vóór de deadline aan de bouwonderneming doorgeven en hebben we nog twee jaar de tijd om, in alle rust, de details verder in te vullen. Een hele geruststelling! We kijken zeer uit naar ons appartement met deze indeling, wat over twee jaar gebouwd gaat worden.”

Familie W. L., juni 2019

Meedenken en knopen doorhakken

“Ik heb INIZIO Binnenhuisarchitectuur benaderd omdat ik vond dat haar website toegankelijk overkwam. Ik zag dat Henriëtte mooie grote verbouwingen doet, maar ook kleinere projecten aannam. Verbouwen wilde ik niet, maar wel iemand die meedacht over een interieurwens van mij, met mogelijk bijbehorende verschuivingen in huis die daaraan vast zitten.

Wat ik prettig vond bij het eerste gesprek, was dat ik rustig mijn wensen kenbaar kon maken en dat zij hier een overzichtelijk plan van maakte. Bovendien dacht ze nog wat verder door dan ik, waardoor het interieurplan mooier is geworden dan ik eerst dacht.”

Hanny F., juli 2019

De haard wordt al vóór de Kerst geplaatst…dat is heel snel!

“Door jouw thuisbezoek bij ons en jouw voorbereiding bij Harlekijn Haarden, zijn we snel geholpen!

De indeling van de zitkamer was niet handig: het bleek dat de woonkamer uit 2 aparte zithoeken bestond en de haard niet centraal stond. Hierdoor was de woonkamer niet praktisch en niet handig in gebruik. Bij visite was hij alleen geschikt om TV te kijken. We wilden daarom advies van jou omdat we een andere indeling wilden met een andere haard(opstelling) zodat je hem overal goed ziet, maar wisten niet hoe.

We zijn snel geholpen door jouw plan: de indeling in de zitkamer gaan we nu snel aanpassen én bij de Harlekijn Haarden hebben we hierdoor snel een keuze kunnen maken voor een andere haard(opstelling). Bedankt voor het helpen, de haard wordt al vóór de Kerst geplaatst…dat is heel snel!”

Angela Heukeshoven, november 2019

Wake-up call

“We zijn intussen verhuisd en willen je graag laten weten dat we heel blij zijn met het feit dat jij ons destijds de vraag hebt gesteld of we een haard gingen nemen. Daar hadden we niet over nagedacht en door jouw vraag hebben we beslist om dat te doen. Hij is er nu en daar zijn we héél blij mee. We staken hem gister aan en bedachten dat we jou toch echt moesten bedanken voor dit advies. Bij deze dus een foto en bedankt voor je wake-up call!”

Linda en Yossi van der Burg, juli 2012

Wij zijn zeer tevreden

“Henriëtte de Jong van INIZIO Binnenhuisarchitectuur heeft ons goed advies gegeven over verbouwing, inrichting en verlichting van de woonkamer. Er was een goede samenwerking met onze openhaardenspecialist. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en hoe alles verlopen is.”

Ria en Rob Jansen, september 2012