Verbouwen en inrichten zonder stress, kan dat?

2 februari 2018

Eerst een binnenhuisarchitect, dan de aannemer!

  • Wilt u verbouwen zonder stress?
  • Wilt u beheersing over kosten en tijd?
  • Wilt u niet voor onvoorziene uitgaven komen te staan?
  • Wilt u een goed totaalplan?

 

Ziet u door de bomen het bos niet meer in “interieurland”?

Dat snap ik want er worden zoveel mooie accessoires, producten, materialen etc. aangeboden. Dit vak is extreem breed: het omvat vloeren, verbouwingen, constructies, verlichting, kleuren, verven, behang en andere muurbekleding, allerlei soorten materialen, gordijnen, haarden, accessoires, kunstobjecten etc.
Maar waar moet u beginnen en hoe krijgt u een mooi afgestemd totaal? Het is logisch dat u verdwaalt en hiervan stress krijgt! Maar het goede nieuws is: het is mijn vak, ik ben bekend met de wetten van een goed ontwerp. Ik ga uit van een stappenplan: van structuur naar accessoires (lees vorige blog). Ik help u met dit stappenplan. Pas je dit goed toe dan krijgt u het resultaat wat u wenst.

Een klantvoorbeeld

Vorige week belde er een klant. De vraag was: “Wij willen graag een goed verlichtingsplan want het kunstlicht is niet voldoende bij ons”.

Het introductiegesprek

Al doorvragend in het introductiegesprek blijkt dat ze ook graag een open haard willen toevoegen aan hun interieur. Maar ze twijfelen of een open haard bij hun kan. Uitbouwen is een overweging, de eerste offertes van aannemers zijn aangevraagd.

Nog net op tijd

Ik bespaar ze veel geld, want een aannemer inschakelen is zinloos als u niet precies weet wat u wenst. En je kunt onmogelijk een goed verlichtingsplan maken als de verbouwing met indeling niet definitief naar wens is!

Mijn aanpak: eerst interieurontwerp dan de aannemer

Alle individuele wensen van het echtpaar komen aan bod in mijn introductiegesprek. Ze hoeven op dat moment niet te beslissen of er wel of geen verbouwing moet plaatsvinden. Ook niet óf er een gas- of houthaard moet komen, óf over de plaats van de haard, óf de rest van de verlichting. Dat ontzorgt.

Alle opties van technische, bouwkundige en ergonomische aspecten in de ruimte onderzoek ik eerst en zet ik om in een bouw- en indelingsontwerp. Een haard hoort hier ook bij. In mijn bouw- en indelingsontwerp staan:

  • alle bouwkundige wensen (in dit geval: verbouwing, indeling met gashaard)
  • en het gewenste gebruik van de ruimte(s) voor deze klanten.

Ik lever dus een technisch ontwerp op schaal, waar kleur, stijl en verlichting nog (want dat komt iets later) geen rol in spelen.

Deze puzzel leggen is echt mijn vak. Het resultaat voor mijn klant is: een inzichtelijke plattegrond met wandaanzichten, waarin al hun wensen opgenomen zijn.

Verbouwen zonder stress

Toen het bouw- en indelingsontwerp met gashaard definitief naar wens was, schakelden ze meteen een aannemer in. Die kon beginnen. Dit verliep snel en stressloos want het plan was duidelijk voor de klant én aannemer!
Meteen daarna maakte ik voor hen een verlichtingsplan. Dit verliep ook snel omdat het indelingsontwerp nu goed was. Probleem opgelost…de basis zat nu goed, klanten hadden rust en overzicht! Ze kunnen nu rustig verbouwen, omdat ze precies weten waar wat moet komen.

Aankopen doen zonder stress

Daarna hebben ze nog een kleurontwerp laten maken door mij, waardoor ze na de verbouwing rustig meubels konden gaan inkopen. In het bouw- en indelingsontwerp stonden alle meubels op schaal ingetekend; dus met de goede maten en de gewenste kleur hoeft u geen 10 woonwinkels af. Concrete inkopen doen is nu leuk, snel én makkelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *