Binnenhuisarchitectuur, de wetten! Begin bij de basis.

Binnenhuisarchitectuur en verbouwen
19 februari 2018

INIZIO Binnenhuisarchitectuur zet uw wensen centraal

Een advies van INIZIO Binnenhuisarchitectuur begint met een persoonlijk gesprek over uw wensen, het bekijken van de ruimte en de mogelijkheden daarvan. Een goed interieuradvies of interieurontwerp is afgestemd op uw wensen, smaak en behoeften! U kent ze wel de interieurarchitect die ieder interieur wit maakt of omtovert tot een toonzaal. Voor even mooi maar niet leefbaar. Bij deze interieurarchitect gaat het om ‘hún’ handtekening. Zij drukken hún stempel op uw interieur.
Maar Binnenhuisarchitectuur gaat natuurlijk niet om de handtekening van de interieurarchitect, maar over úw woon- of werkwensen:

 • Wilt u meer rust of harmonie in uw interieur?
 • Wilt u meer daglicht of kunstlicht?
 • Heeft u behoefte aan een totaalplan of overzicht bij een interieurverandering?
 • U ziet overal ‘rommel’ maar u wilt rust in uw interieur en meer berging?
 • Wenst u een ‘open’ haard maar weet u niet zo goed welke, en waar te plaatsen?

Uw vraag en wensen staan bij mij centraal en is altijd uitgangspunt in mijn interieurontwerp. Ik neem uitgebreid de tijd om dit samen met u in kaart te brengen, zodat het uiteindelijke resultaat ook precies is wat ú zoekt. Uw wensen komen aan bod in mijn eerste introductiegesprek met u.

Binnenhuisarchitectuur heeft wetten!

Het vak Binnenhuisarchitectuur heeft algemeen geldende regels. Volgt u deze regels, dan zult u zien dat elke stap steeds makkelijker wordt omdat u vanaf de basis begint. Volgt u deze regels niet, dan wordt elke stap steeds moeilijker en zult u nooit het gewenste eindresultaat krijgen. Kent u deze belangrijke regel?

Interieurstyling is belangrijk, structuur is essentieel

In een eerdere blog schreef ik over de verschillen tussen een binnenhuisarchitect en een interieurstylist. Bij interieurstyling moet u denken aan afwerking: kleur, materialen en accessoires. Het zijn bepalende sfeermakers, maar komen pas later aan bod. U kunt een basisfout maken door hier te starten.
Ieder goed interieurontwerp start namelijk met een goede basisstructuur. In de basisstructuur zet ik uw wensen om in het indelen van de ruimte in woonfuncties, effectief ruimtegebruik, routing, bouwkundige elementen, optimaal gebruik van (dag)licht, keukenplan, opnemen van haard en verwarming, aanbouw/serre etc.

Dus hierbij mijn eerste geld- en tijdbesparende advies: koop geen nieuwe meubels of accessoires als u nog geen bouw- of indelingsontwerp hebt! Begin bij de basis.

U ervaart dan de voordelen van deze aanpak:

 • U koopt geen dingen die later niet in het grote plan vallen; geen miskopen dus!
 • U ervaart eenheid in uw interieur.
 • U maakt optimaal gebruik van dag- en kunstlicht.
 • U haalt de maximale mogelijkheden uit uw ruimte.

Kortom: met de interieurstructuur zit het goed!

INIZIO Binnenhuisarchitectuur ontzorgt

Start bij de basis en haal mij erbij in het beginstadium. U ervaart dat u meteen ontzorgd wordt en overzicht krijgt over het geheel. We gaan in op uw dagelijkse manier van leven/werken en op uw wensen. Hierdoor komen we altijd bij de kern van de vraag uit. Als dit concreet op tafel ligt, zet ik dit om in een stappenplan, uitgedrukt in tijd. Ik start dan met een bouw- of indelingsontwerp.

Bij een totaalplan krijgt u van mij altijd twee opties over uw interieur zodat u kunt kiezen of combineren. De laatste stap is pas stylen en concreet aankopen doen! Maar dan weet u ook zeker dat u het goede koopt.

De voordelen van de aanpak van INIZIO voor u zijn:

 • Bij elke stap kunt u zelf meedenken zodat u nooit met iets geconfronteerd wordt wat u niet wenst.
 • Ik lever meerdere uitgewerkte opties aan: u kiest of combineert met mijn hulp, er ontstaan veel mogelijkheden voor u.
 • U houdt regie over uw planning, de kosten en welke hulp u nodig hebt. U bespaart hiermee kosten.
 • Elke stap wordt steeds makkelijker. Alles gaat in één keer goed. Van breed naar detailgericht en nooit andersom.

Het resultaat is dat uw wensen en eisen omgezet worden in een stijlvol en praktisch interieur waar u zich in thuis voelt en trots op bent. U zult meer dan 100% tevreden zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *